Heb je de laatste tijd, waar je ook bent, meer planten gezien? De populariteit van planten is duidelijk. Neem ons niet gewoon op ons woord. Google Trends (een Google-tool die laat zien hoe vaak een bepaalde zoekterm is ingevoerd ten opzichte van het totale zoekvolume) heeft aangetoond dat de interesse in de term "kamerplanten" de afgelopen 5 jaar aanzienlijk is toegenomen.

 Zoals je kunt zien in de bovenstaande afbeelding, heeft het zoekvolume voor de term 'kamerplanten' de afgelopen maanden een hoogste punt bereikt in de afgelopen vijf jaar.

Toegenomen

Waarom is interieurbeplanting zo populair? Waarom zoeken veel mensen naar de mogelijkheden van interieurbeplanting voor hun huizen en bedrijven?

Ambius is de expert in interieurbeplanting voor jouw bedrijf. Ook voor groene wanden en andere technieken kunt u bij ons terecht. Als je kantoor of gebouw groen zou kunnen gebruiken om dingen op te vrolijken, neem contact met ons op.

Interieurbeplanting heeft een tal van voordelen

Studies hebben keer op keer aangetoond dat het hebben van levende planten binnenshuis mensen helpt. Voor bedrijven is aangetoond dat interieurbeplanting het ziekteverzuim verlaagd en het fenomeen dat bekendstaat als 'presenteïsme' verminderd. Dit is een term die gedrag beschrijft waarbij werknemers wel aanwezig zijn op de werkvloer maar nauwelijks hun werk doen en niet actief bezig zijn. Door interieurbeplanting, of zelfs de kleur van planten (groen en bruin) te zien, vertonen mensen een boost in energie en creativiteit.

Mensen hebben een aangeboren verbinding met de natuur. Dit is het fenomeen dat bekend staat als biofilie. Door de natuur te kunnen bekijken, of het nu door een raam is of door ingemaakte kamerplanten, kunnen medewerkers genieten van de vele hierboven genoemde voordelen. Dit is de reden waarom het hebben van een kantoor met beperkte ramen en een beperkt aantal planten daadwerkelijk kan leiden tot minder creativiteit, productiviteit en meer ziekteverzuim.

Interieurbeplanting ziet er mooi uit

Natuurlijk is het een  feit dat kijken naar een mooie plant in plaats van tegelvloeren en witte muren aangenamer is voor mensen. Interieurbeplanting, met hun groene bladeren en bloeiende bloemen, helpen mensen te kalmeren. Het zit diepgeworteld in de mens dat het zien van de natuur in een of andere vorm in de typische koude, harde omgeving van een kantoor hen helpt zich mentaal beter te voelen. Geestelijke gezondheid beïnvloedt de rest van het lichaam. Mensen die zich niet op hun gemak voelen in hun kantoor, werken niet zo goed als degenen die dat wel doen.

Interieurbeplanting verschoont de lucht

Interieurbeplanting verschoont de lucht

Dit is een jonge orchidee die groeit in schuimachtig materiaal dat vocht en overvloedige lucht bevat die nodig is voor de wortelgroei.

Zelfs de NASA heeft studies gedaan waaruit bleek dat interieurbeplanting de vuile lucht kan opnemen, schoon kan maken en  de schone, frisse lucht weer vrij kan laten in de ruimte. Dit is de essentie van wat planten doen. Ze ademen de dingen in die we uitademen en in ruil daarvoor produceren de planten zuurstof die we dan kunnen ademen. Natuurlijk is het debat hoeveel planten nodig zijn om echt effect te hebben. Planten met brede, groene bladeren hebben de neiging om de lucht beter te zuiveren dan kleinere planten.

Interieurbeplanting vereist weinig onderhoud

Er zijn specifieke soorten planten die beter binnenshuis gedijen dan andere. Deze kamerplanten vereisen weinig licht en zijn gemakkelijk te onderhouden. Deze planten met weinig licht groeien langzaam, zodat ze het kantoor geen jungle wordt. Sommige kamerplanten hebben weinig water nodig. Gebruik de Ambius-plantencatalogus om de perfecte plant voor u te vinden, zodat u de lucht zuivert en productiviteit verhoogt, zonder u zorgen te hoeven maken over het constant water geven of snoeien.

Interieurbeplanting werkt geluidsdempend

Live divider

Een van de problemen met het moderne kantoor is dat ze erg gehorig zijn. Mensen zijn aan het bellen en tikken een eind weg op hun computers. 

Het moderne kantoor betekent dat mensen direct achter hun bureau met andere mensen over de hele wereld kunnen vergaderen en belangrijke zaken kunnen bespreken. Wist je dat kamerplanten het geluidsniveau verlagen? Planten breken geluid af, creëren stillere ruimtes en voegen meer privacy toe voor kantoorpersoneel. Door het verlagen van het geluidsniveau kunnen mensen zich concentreren op hun werk. Kantoormedewerkers in een groenrijke omgeving zullen minder het gevoel hebben dat ze in een druk kantoor zitten en meer het gevoel hebben dat ze thuis of in een privékantoor aan het werk zijn.

Interieurbeplanting helpt tegen de winterdip

Kunnen het de winterblues zijn? Interieurbeplanting is misschien iets waar mensen behoefte aan hebben als de wereld buiten koud en somber is. Depressie en verlies van effectiviteit komen voor bij mensen die zich depressief voelen vanwege het koude weer en de duisternis waardoor ze binnenshuis worden gehouden. Planten zijn het perfecte tegengif voor de winterdip.

Het is aangetoond dat het thuis houden van planten de stemming  op dezelfde manier stimuleert als dat ze op kantoor de creativiteit stimuleren en helpen met geestelijke gezondheid. Een beetje buiten naar binnen brengen is een manier om dit te bestrijden. Jouw interieur een beetje op lente laten lijken, kan een lange weg gaan.

Ambius helpt!

Of u nu op zoek bent naar een paar planten in uw lobby of een uitgestrekt ontwerp Ambius kan helpen. Wij werken met u samen om ervoor te zorgen dat de planten in uw kantoor er op hun best uitzien en zo blijven. Neem vandaag nog contact op!

Ambius helpt!