"Beplanting is niet alleen aangenaam om naar te kijken; het kan het welzijn van werknemers aanzienlijk verbeteren, stress verminderen en een gevoel van verbondenheid vergroten. Toch brengen de meesten van ons niet veel tijd door in de natuur. Het toevoegen van een beetje wildernis aan uw bedrijfskantoren is misschien wel de slimste zet die u dit jaar kunt doen."-Harvard Business Review-

Naarmate werknemerswelzijn meer een focus wordt voor toonaangevende bedrijven over de hele wereld, speelt kantoorvormgeving een steeds belangrijkere rol. Deskundigen hebben herhaaldelijk aangetoond dat de atmosfeer in een kantoor de productiviteit aanzienlijk kan verhogen en het ziekteverzuim kan verminderen - resultaten die u in de onderste regel zult zien. Dus waar staat uw kantoor?

Studies in het Verenigd Koninkrijk schatten in dat slechte werkomgevingen 1,2 miljard dollar per jaar kosten. Hoewel het welzijn van werknemers aan veel verschillende elementen kan worden toegeschreven, heeft onderzoek een belangrijke driver naar de top gebracht: werkplekomgeving. Investeren in het welzijn van werknemers kan veel voordelen voor uw bedrijf opleveren, zoals minder omzet en verzuim, meer retentie en meer.

Bij Ambius hebben we experts die klaar staan om u te helpen het potentieel van uw kantoor te benutten. Wij werken met u samen om een ​​innovatieve oplossing te creëren die zowel uw visie realiseert als een bloeiende werkomgeving mogelijk maakt.

intogreen

Ben jij toe aan een kantoor-upgrade?

Medewerkerstevredenheid gaat niet alleen over tevredenheid in iemands rol. De kantoorsfeer speelt een grote rol in het welzijn van werknemers op de werkplek. Aan het begin van het nieuwe jaar is iedereen altijd gericht op het verbeteren van hun gezondheid en welzijn, maar er is meer aan de hand. Het eten van groenten en fruit en naar de sportschool gaan, helpt je maar tot op zekere hoogte.

Welzijn is een samenloop van vele verschillende aspecten van het leven. Werken in een omgeving die een gezonde productiviteit bevordert draagt ​​bij aan het totale welzijn.

Vindt u de productiviteit en het welzijn van uw medewerkers ook zo belangrijk? Ontdek hoe "goed" uw kantoor is door een afspraak in te plannen met één van onze adviseurs. Door sfeer, verbinding met de natuur (Biophilia) en luchtzorg te evalueren, helpt onze adviseur u om werkplekken te verbeteren.

Bij beslissingen die net zo belangrijk zijn als een nieuw kantoorontwerp, is het belangrijk om een ​​multifunctioneel team te ontwikkelen dat kan samenwerken om een ​​strategie te ontwikkelen die alle sectoren ten goede komt. Er zijn een aantal kantoorbeslissers die u mogelijk in dit samenwerkingsverband wilt opnemen;

  • Human Resources Manager;

Het ligt in de aard van deze persoon om medewerkerstevredenheid en retentie te waarborgen. Deze persoon houdt vaak de vinger aan de pols wat betreft zorgen van werknemers. Ook heeft deze persoon mogelijk inzicht in wat er binnen de werkomgeving moet worden aangepakt.

  • Financieel consultant (inkoop);

Ongeacht de schaal van uw kantoorontwerpplan, het vereist een geldinvestering en ongetwijfeld de goedkeuring van de financiële functionaris. Zorg ervoor dat u de voordelen en kostenbesparingen meedeelt die uit het nieuwe ontwerp zullen komen. Een grote uitgave is veel gemakkelijker te rechtvaardigen met behulp van een verwacht positief rendement.

  • Office of Operations Manager;

Productiviteit en efficiëntie is belangrijk voor de Office Manager en kan daarom waardevolle inzichten bieden. Bovendien kan hij / zij het project coördineren en plannen om externe verstoring van de dagelijkse activiteiten van het kantoor te voorkomen.

  • Facility Manager (onderhoud);

In de technische kant van het gesprek kan de facility manager een essentiële bijdrage leveren. Een goed begrip van de elektrische installatie, loodgieterswerk en structurele systemen van het gebouw zal helpen bij het maken van een haalbaar ontwerp.

  • Eigenaar;

Vooral in het geval van kleinere bedrijven moet de eigenaar op de hoogte blijven.

  • Uw werknemers;

Als een van uw doelen is om de medewerkerstevredenheid te vergroten, wie kan dan beter in de discussie betrokken worden dan de werknemers zelf? Dit zijn de mensen die de ruimte gebruiken. Overweeg om focusgroepen te houden om meer over hun gedachten te leren.

Nadat het besluitvormingsteam is samengesteld, moeten de doelen voor het ontwerp van het kantoor bepaald worden. 

  • Mensgerichte doelen;

Een nieuw kantoorontwerp kan een hulpmiddel zijn om het moreel en het welzijn van werknemers te vergroten. Bevindingen uit een groot aantal studies over welzijn op de werkplek ondersteunen argumenten voor een nieuw kantoorontwerp dat op de mensen is gericht.

  • Functiegerichte doelen;

Deze doelen kunnen aantoonbaar samenvallen met mensgerichte doelen, omdat mensen waarschijnlijk zullen profiteren van de toegevoegde waarde die wordt gecreëerd door functionele doelen. Voorbeelden van dergelijke doelen zijn meer verlichting en privacy en minder lawaai en geuren.

  • Merkgerichte doelen;

Een merkgericht ontwerpproject plaatst perceptie op de voorgrond. Deze doelen zijn gericht op het versterken van de merkidentiteit om indruk te maken op klanten en te onderscheiden van de concurrentie.

  • Groengerichte doelen;

De doelen zijn gericht op het creëren van een positieve milieu-impact met het nieuwe kantoorontwerp.

Creëer een werkruimte die mentale en fysieke gezondheid bevordert. Onze experts staan klaar om met u mee te denken.