Luchthavens en vliegreizen kunnen stressvol zijn door vertraagde of geannuleerde vluchten, ontbrekende bagage of lange tussenstops. Een onderdeel dat de passagierservaring verbetert, is de inrichting van de luchthaven. Het interieur  kan helpen een prettige ervaring voor passagiers en werknemers te creëren en als gevolg daarvan de verkoop in de winkels op de luchthaven stimuleren.

Een tevredenheidsonderzoek van North America Airport in 2010 door J.D. Power and Associates concludeerde: "Toen passagiers een hoge tevredenheid bij een luchthaven meldden, hadden ze de neiging om hun uitgaven in de winkels te verhogen."

Interieurbeplanting zoals levende planten, replicaplanten en groene muren zijn hulpmiddelen die ontwerpers kunnen gebruiken om luchthavens te helpen bij het creëren van een ontspannen, positieve ervaring voor passagiers tijdens hun reis.

Vancouver International Airport

Een goed voorbeeld van een luchthaven met interieurbeplanting die de passagierservaring verbeteren is de Vancouver International Airport (YVR) ontworpen door Ambius-ontwerper Joanne Craft. In samenwerking met de internationale architect van Vancouver International Airport, Nancy Stern, creëerde Craft het gevoel van de natuur binnenshuis.

Vancouver International Airport

Stern vertelt haar gedachten achter het concept en merkt op: "Alle architectuur op de internationale luchthaven van Vancouver lijkt de natuurlijke schoonheid en het culturele erfgoed van British Columbia te vieren, waarbij elk deel van de luchthaven een specifieke geografische regio weerspiegelt."

 Craft deelde haar gedachten over de effectiviteit van planten door te zeggen: "De Amerikaanse bioloog, Edward O Wilson, ontwikkelde theorieën over biofilie, die hij definieerde als 'de aangeboren verbondenheid die mensen zoeken met andere organismen en vooral de natuurlijke wereld.' Wilson ontdekte dat mensen worden aangetrokken tot omgevingen met functies die worden aangetroffen in de natuur. Daarom denk ik dat het hebben van beplanting op luchthavens mensen helpt om zich comfortabel en ontspannen te voelen."

Ambius deelt met trots een samenwerkingsverband met de Vancouver International Airport. In 2016 won de Vancouver International Airport voor het zevende jaar op rij het Airport of the Year; de beste luchthaven in Noord-Amerika! Het CAPA Center for Aviation (CAPAC) heeft de Vancouver International Airport ook uitgeroepen tot de beste luchthaven van 2016 ter wereld!