0800 - 26 00 100 Bel ons Verzoek om terug te bellen

Van kweek tot compost

Postplant Kaartje

1.1 Plantkweek en aankoop: de planten van Ambius worden ingekocht bij kwekerij Nieuwkoop. Alle vervangende en nieuwe planten die wij plaatsen zijn duurzaam geteeld. Nieuwkoop hecht veel waarde aan transparantie, betrouwbaarheid en duurzaamheid, zichtbaar in de verschillende certificaten die zij hebben behaald.

1.2 Onderhoud: onze gecertificeerde vakmensen onderhouden de planten met regelmaat waardoor de levensduur (vitaliteit) van de planten wordt verlengd. Met grondige inspecties tijdens onze servicebezoeken waarborgen wij continu de kwaliteit van onze producten. Wij hebben een door de Rijksoverheid erkende spuitlicentie voor het gebruik van bio bestrijdingsmiddelen en gebruiken altijd biologische afbreekbare voeding, bestrijdingsmiddelen en bemesting tijdens het onderhoud. Voor het bestrijden van ongedierte werken wij met de ecologisch verantwoorde middelen Spruzit-R en Promanal-R concentraat. 

1.3 Hergebruik: planten die retour komen na een sluiting van een locatie en/of afdeling en nog een representatieve waarde hebben, kweken wij weer op in onze duurzame kwekerij op ons hoofdkantoor. Al het water voor de beplanting wordt in de bassins gefilterd en hergebruikt, waardoor er geen water verloren gaat. Wanneer de planten voldoende sierwaarde hebben, kunnen wij ze opnieuw inzetten. 

1.4 Compost: 100% van de planten die hun representatieve waarde hebben verloren wordt volgens strenge richtlijnen verwerkt tot biomassa om vervolgens te dienen als compost of brandstof.

Duurzaam en circulair materiaalgebruik

Ambius combineert innovatie met duurzame oplossingen. Ons internationale innovatie-team is dagelijks bezig om op creatieve wijze het materiaalgebruik te verduurzamen. Zo proberen we het gebruik van primaire grondstoffen te verminderen en grondstoffen zo lang mogelijk hoogwaardig in te zetten. Overgebleven steigerhout kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor een vaste plantenbak op locatie. Ook bieden wij een circulaire collectie ‘groenmeubilair’ aan, met vazen, plantenbakken, bowls en zuilen die voor 100% recyclebaar zijn. De RAL kleuring is duurzaam op basis van watergedragen verf. Doordat de productie in Duitsland plaatsvindt -30 km over de Ned. grens-  levert dit naast een gegarandeerde levering binnen 15 dagen ook  een  positieve impact van de Co2 uitstoot ten opzichte van plantenbakken welke vanuit verre landen of Azië worden geïmporteerd. 

Hergebruik oude kantoormaterialen

Als onderdeel van het duurzaamheidsconcept Greene, zet Ambius bij ABN-AMRO Nederland oude printerkasten in als nieuwe plantenbakken. Dit is een waardevolle duurzame toevoeging op onze dienstverlening op de 4 hoofdkantoren en 40 verschillende locaties in het land. Met deze aanpak maken we, afgestemd op de wensen van onze klant, op een creatieve wijze optimaal gebruik van al bestaande materialen en grondstoffen. 

Duurzame kerstdecoratie

Voor de kerstbomen en kerstdecoraties geldt dat Ambius streeft naar een duurzaam alternatief. Zo maken we gebruik van warme witte LED verlichting en is elke kerstboom standaard voorzien van een tijdschakelaar. Daarnaast onderzoeken we gedurende de overeenkomst-  welke duurzame alternatieven er beschikbaar zijn op basis van meetbare impact,  zodat u ook voor de feestdagen een duurzame keuze heeft. 

Gezondheid met planten

Voor Ambius gaat duurzaamheid niet alleen om CO2-uitstoot of het gebruik van grondstoffen, het gaat ook om de gezondheid en het welzijn van mensen. Ambius kan hier als leverancier van interieurbeplanting een belangrijke rol in spelen. Door gebruik te maken van de principes van biophilic design brengen we elementen uit de natuur terug in de werkomgeving. Onderzoek toont aan dat medewerkers op meerdere vlakken positieve effecten ervaren van een groene werkomgeving. Zo geeft het meer thermisch comfort door een verbeterd binnenklimaat, voelen mensen zich energieker, gelukkiger en heeft het een positief effect op het ziekteverzuim en de productiviteit. 

Social return in de uitvoering 

Op dit moment zijn er 10 medewerkers vanuit St. Zozijn werkzaam in het Greenhouse van Ambius. 25% van deze medewerkers hebben een “SROI’ achtergrond en zijn inmiddels in dienst van onze organisatie. Alle medewerkers hebben een persoonlijk ontwikkelplan en worden begeleid vanuit Ambius. Onze organisatie is een gecertificeerd leerbedrijf voor regulier en speciaal onderwijs.

8 enthousiaste toppers en de specialistisch ondersteuner van de St Zozijn helpen met de voorbereidingen en sortering van de kerstdecoraties.

Ambius in uw regio

Meer informatie en inspiratie

Het zit in ons DNA verweven dat we met het allergrootste respect voor mens en milieu onze bedrijfsprocessen hebben ingericht.

Heeft u nog vragen? We horen ze graag.

Lees meer over Ambius en de diensten die we aanbieden, van interieurbeplanting tot geurbeleving, groene wanden, mosontwerpen en kerstdecoraties.