0858885117 Bel ons Verzoek om terug te bellen

Van kweek tot compost

Bij Ambius staat duurzaamheid centraal in alles wat we doen. Van de duurzame kweek van onze planten bij kwekerij Nieuwkoop tot het hergebruik van materialen en het verantwoord verwerken van planten die hun sierwaarde hebben verloren. We zetten in op circulaire oplossingen, waarbij we zoveel mogelijk hergebruiken en verspilling voorkomen. Dit draagt bij aan een duurzamere werkomgeving voor zowel onze klanten als de planeet.

Maximaal circulair met de Ambius Green Circle

Onze aanpak kent in totaal 9 stappen die samen zorgen voor circulaire oplossingen in onze dienstverlening.

ambius-green-circle

Stap 1: Wij nemen onze verantwoordelijkheid in de gehele keten door steeds meer circulair te werken, in nauwe samenwerking met onze leveranciers. Door deze aanpak kunnen wij de impact op het milieu aanzienlijk verminderen en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Stap 2: We adviseren onze klanten over het inkopen van de meest circulaire plantenbakken, die de langste levenscyclus hebben. Voor het leveren van op maat gemaakte plantenbakken werken wij samen met leveranciers die circulair materiaal gebruiken. Dit materiaal bestaat volledig uit gerecycled polystyreen. Onze planten worden ingekocht bij kwekerij Nieuwkoop, die zich inzet voor duurzaamheid. De vervangende en nieuwe planten die we plaatsen zijn duurzaam geteeld, waarbij Nieuwkoop transparantie, betrouwbaarheid en duurzaamheid waarborgt, wat blijkt uit hun behaalde certificaten.

Stap 3 en 4: Ieder kwartaal overleggen wij met onze leveranciers van planten en plantenbakken om verdere stappen te zetten richting circulariteit. Momenteel voeren we een pilot uit waarbij we onze leveranciers uitdagen om transporten van planten en plantenbakken zonder plastic, piepschuim of karton te leveren. In plaats daarvan gebruiken wij herbruikbare materialen zoals doeken, kratten, rolcontainers en hoezen, wat bijdraagt aan een vermindering van het gebruik van niet-duurzame verpakkingen.

Stap 5: Wij hebben al onze verpakkingsmaterialen vervangen door herbruikbare afdekhoezen. Dit maakt het gebruik van folie voor het inpakken van rolcontainers bij vervoer overbodig, wat heeft geresulteerd in een vermindering van 68% aan verpakkingsmaterialen. Deze stap past in onze bredere strategie om de ecologische voetafdruk van onze operaties te verlagen.

Stap 6: Onze medewerkers reizen emissieloos naar de locaties met elektrische voertuigen. Daarnaast onderhouden onze gecertificeerde vakmensen de planten regelmatig, waardoor de levensduur en vitaliteit van de planten wordt verlengd. Gedurende onze servicebezoeken voeren wij grondige inspecties uit, waarmee wij de kwaliteit van onze producten continu waarborgen. Wij maken gebruik van bio-afbreekbare voeding, bestrijdingsmiddelen en bemesting. Voor het bestrijden van ongedierte werken wij met ecologisch verantwoorde middelen zoals Spruzit-R en Promanal-R concentraat.

Stap 7: Gedurende de beheerfase halen wij planten die niet meer voldoen aan de A-kwaliteit op naar ons Greenhouse. Hier worden ze opgeknapt naar A-kwaliteit en vervolgens herplaatst bij andere klanten waardoor we plantvervanging voorkomen. Planten die na een sluiting van een locatie of afdeling nog een representatieve waarde hebben, worden gekweekt in onze duurzame kwekerij op het hoofdkantoor. Het water voor de beplanting wordt gefilterd en hergebruikt in onze bassins, zodat er geen water verloren gaat. Wanneer de planten voldoende sierwaarde hebben, zetten we ze opnieuw in.

Stap 8: Maximaal hergebruik is onze aanpak. Hergebruiken heeft een grotere impact op de R-ladder van Lansink en krijgt bij ons de voorkeur boven recyclen. Zo gebruiken we hydrokorrels opnieuw bij plantvervanging. Watermeters, plantenpotten en (goede) planten knappen we op en zetten ze refurbished opnieuw in. Daarnaast wordt 100% van de planten die hun representatieve waarde hebben verloren, verwerkt volgens strenge richtlijnen tot biomassa, wat uiteindelijk dient als compost of brandstof.

Stap 9: Recyclen doen we alleen wanneer hergebruik niet meer mogelijk is. Planten die hun waarde hebben verloren, verwerken wij tot compost en gebruiken dit in ons Greenhouse. Gebruikte hydrokorrels worden opgevangen en aangeboden aan onze partner, De Putman Groep, voor verwerking in de wegenbouw. Plantenbakken die niet meer bruikbaar zijn, persen wij in ons Greenhouse om het aantal ritten voor onze toeleverancier te minimaliseren. De fabrikant vermaalt deze bakjes tot granulaat, dat in combinatie met materiaal uit de vliegtuigindustrie, wordt gebruikt om 100% gerecyclede plantenbakken te maken. Al onze nieuwe plantenbakken bestaan uit 100% gerecycled polystyreen, dat volledig gerecycled kan worden.

Op deze manier werken wij continu aan het verbeteren van onze processen en dragen wij bij aan een duurzamere wereld.

Duurzaam en circulair materiaalgebruik

Ambius combineert innovatie met duurzame oplossingen. Ons internationale innovatie-team is dagelijks bezig om op creatieve wijze het materiaalgebruik te verduurzamen. Zo proberen we het gebruik van primaire grondstoffen te verminderen en grondstoffen zo lang mogelijk hoogwaardig in te zetten. Overgebleven steigerhout kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor een vaste plantenbak op locatie. Ook bieden wij een circulaire collectie ‘groenmeubilair’ aan, met vazen, plantenbakken, bowls en zuilen die voor 100% recyclebaar zijn. De RAL kleuring is duurzaam op basis van watergedragen verf. Doordat de productie in Duitsland plaatsvindt -30 km over de Ned. grens-  levert dit naast een gegarandeerde levering binnen 15 dagen ook  een  positieve impact van de Co2 uitstoot ten opzichte van plantenbakken welke vanuit verre landen of Azië worden geïmporteerd. 

Hergebruik oude kantoormaterialen

Als onderdeel van het duurzaamheidsconcept Greene, zet Ambius bij ABN-AMRO Nederland oude printerkasten in als nieuwe plantenbakken. Dit is een waardevolle duurzame toevoeging op onze dienstverlening op de 4 hoofdkantoren en 40 verschillende locaties in het land. Met deze aanpak maken we, afgestemd op de wensen van onze klant, op een creatieve wijze optimaal gebruik van al bestaande materialen en grondstoffen. 

Duurzame kerstdecoratie

Voor de kerstbomen en kerstdecoraties geldt dat Ambius streeft naar een duurzaam alternatief. Zo maken we gebruik van warme witte LED verlichting en is elke kerstboom standaard voorzien van een tijdschakelaar. Daarnaast onderzoeken we gedurende de overeenkomst-  welke duurzame alternatieven er beschikbaar zijn op basis van meetbare impact,  zodat u ook voor de feestdagen een duurzame keuze heeft. 

Gezondheid met planten

Voor Ambius gaat duurzaamheid niet alleen om CO2-uitstoot of het gebruik van grondstoffen, het gaat ook om de gezondheid en het welzijn van mensen. Ambius kan hier als leverancier van interieurbeplanting een belangrijke rol in spelen. Door gebruik te maken van de principes van biophilic design brengen we elementen uit de natuur terug in de werkomgeving. Onderzoek toont aan dat medewerkers op meerdere vlakken positieve effecten ervaren van een groene werkomgeving. Zo geeft het meer thermisch comfort door een verbeterd binnenklimaat, voelen mensen zich energieker, gelukkiger en heeft het een positief effect op het ziekteverzuim en de productiviteit. 

 

Ambius in uw regio

Meer informatie en inspiratie

Het zit in ons DNA verweven dat we met het allergrootste respect voor mens en milieu onze bedrijfsprocessen hebben ingericht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Wij staan klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op!

Ontdek alles over Ambius en onze diensten: van interieurbeplanting en geurbeleving tot groene wanden, mosontwerpen en sfeervolle kerstdecoraties.