0800 - 26 00 100 Bel ons Verzoek om terug te bellen

Dow Jones Sustainability Indexes

Als onderdeel van Rentokil Initial is Ambius al acht jaar lid van de Dow Jones Sustainability World Index (DJSWI). Daarmee behoren wij wereldwijd tot de 10% best presterende bedrijven als het gaat om duurzaamheid en verantwoord ondernemen.

De Dow Jones Sustainability Indices (DJSI Dow Jones Sustainability Indices) zijn maatstaven om de prestaties van mondiaal opererende bedrijven in de wereld te bepalen op het gebied van economische, milieu- en sociale criteria. De indices dienen als standaard voor investeerders die duurzaamheidsprincipes in hun portfolio's integreren en vormen effectieve platforms en richtlijnen voor bedrijven die over willen schakelen naar een duurzame bedrijfsvoering.

De DJSI bestaan uit een set van globale en regionale standaarden. De indices hanteren een 'beste van de klas'-benadering, wat betekent dat alleen bedrijven die meer voldoen aan duurzaamheidscriteria dan de meerderheid van vergelijkbare bedrijven, worden opgenomen in de index. Alle bedrijfssectoren worden meegenomen in de DJSI.

Cool Earth
Sinds 2018 is Rentokil, waarvan Ambius onderdeel is, een partnerschap aangegaan met Cool Earth, een liefdadigheidsinstelling. Cool Earth werkt samen met gemeenschappen die aan de rand van het bedreigd regenwoud leven en helpt hen om een duurzaam bestaan op te bouwen, zodat ze niet aangewezen zijn op het kappen en verkopen van bomen en bosgebied om te kunnen overleven.

De initiatieven die Cool Earth met ondersteuning van Rentokil heeft kunnen uitvoeren, hebben tot nu toe onder andere geresulteerd in het behouden van ongeveer 1.700 hectare regenwoud, waardoor meer uitstoot van CO2 is voorkomen dan de gehele ecologische voetafdruk van de organisatie Rentokil.

Ambius in uw regio

Meer informatie en inspiratie

Het zit in ons DNA verweven dat we met het allergrootste respect voor mens en milieu onze bedrijfsprocessen hebben ingericht.

Heeft u nog vragen? We horen ze graag.

Lees meer over Ambius en de diensten die we aanbieden, van interieurbeplanting tot geurbeleving, groene wanden, mosontwerpen en kerstdecoraties.