8 FEBRUARI 2020

Kwaliteit van zorg blijft een onderwerp dat hoog op de maatschappelijke en bestuurlijke agenda’s staat. Zeker in tijden van bezuinigingen en vergrijzing worden ziekenhuizen en verzorgingshuizen gedwongen te zoeken naar creatieve oplossingen tegen beperkte budgetten. Ambius ziet een groeiende interesse van instellingen om middels hun Microfresh geursysteem verbetering te brengen voor bewoners, medewerkers en bezoekers.

Geurtjes in de zorg

Geurtjes in de zorg zijn altijd een moeilijk onderwerp maar hebben wel aandacht nodig. Danielle Andolfo is special product manager bij Ambius, gespecialiseerd in Microfresh en merkt dat de zorginstellingen waar sinds kort wordt gewerkt met het geursysteem enthousiast zijn over de toepassing: “Microfresh wordt al gebruikt door onder andere Interzorg in Assen, de Vierstroom in Zoetermeer, en Axion Continu in Utrecht. We zetten de toestellen in om de incontinentiegeur te neutraliseren en tegelijkertijd een beleving te creëren die schoon en fris is”.

Nieuwe toepassingen

Microfresh is een internationaal getest systeem met veelal commerciële toepassingen in de retail en hotellerie. Gebruik ervan in de Nederlandse zorgwereld is relatief nieuw en komt voort uit bestaande contacten waar Ambius al andere vormen van service verleent, zoals de groenvoorziening. Wanneer de opdrachtgever hoort over Microfresh, gaat men al snel over op een pilot. De proefprojecten in de zorg wijzen uit dat het gebruik van geuren een oplossing biedt voor de drie betrokken groepen :

a: De familie/vrienden van de cliënten (opmerkingen over de verzorging komen vaak voort uit geuroverlast).
b: Het verplegend personeel dat dag in dag uit in onprettig ruikende ruimtes moet werken.
c: De cliënten of bewoners zelf! Het betreft hier vaak dementerende mensen die niet goed kunnen communiceren, maar we vergeten dat bij deze zorgbehoevenden juist het ruikvermogen nog optimaal functioneert!

Over Ambius geurbeleving (Microfresh)

De reukzin is het krachtigste zintuig voor emoties en herinneringen. Ambius speelt hierop in en kan omgevingen creëren waarbij mensen zich op hun gemak voelen. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van geuren een gedenkwaardige sfeer oproepen, die de activiteit en productiviteit van cliënten verhogen en stress verminderen. In de hotellerie levert het bijvoorbeeld een hogere loyaliteit op. De Ambius geurbeleving (Microfresh) geuren verspreiden zich in nevelvorm en vallen niet op de grond na de emissie. De verspreide geur blijft soms tussen de zes en negen uur in de lucht aanwezig. Omdat de verspreiding van de geurdeeltjes wordt gecontroleerd door de luchtstroming in de ruimte, ruikt het in de gehele ruimte hetzelfde. De ingrediënten zijn natuurlijke producten en worden geproduceerd volgens de hoogste normen. Dit in tegenstelling tot conventionele systemen, die zijn samengesteld uit ten minste 50% oplosmiddelen en drijfgassen dat potentieelschadelijke vluchtige organische stoffen bevat. Ambius geurbeleving (Microfresh) bevat zuivere geuren zonder de noodzaak van dergelijke toegevoegde stoffen.

Over Ambius

Ambius is 's werelds grootste leverancier van interieurbeplanting voor bedrijven en instellingen. Het bedrijf streeft er naar alle zintuigen te stimuleren door een optimale werkomgeving te creëren. Ambius ontwerpt, installeert en verzorgt de binnen- en buitenbeplanting. Zo creëren zij een fascinerende sfeer bij werkomgevingen, retailers, hotels en zorginstellingen door middel van kunst, bloemen, fruit en Microfresh. Daarnaast biedt zij ook diensten aan zoals verfrissende geuren (Microfresh) voor op de werkplek of kunst voor aan de muur. Ambius bekleedt gebouwen en plaatst planten, maar bovenal creëert zij een omgeving waarbij alle vijf de zintuigen worden geprikkeld. Ambius is een internationaal bedrijf en onderdeel van Rentokil plc.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
HarverPro Interactieve Communicatie & PR
Robert Verhoeven
Tel: 0348 – 560 731
[email protected]