0800 - 26 00 100 Bel ons Verzoek om terug te bellen

Coronavirus informatie

Eind december 2019 ontving de Wereldgezondheidsorganisatie WHO de eerste waarschuwingen vanuit Wuhan, een stad in de provincie Hubei in China, over het aantal personen met longontsteking. Het virus waar deze mensen mee besmet waren, werd later geïdentificeerd als een nieuw coronavirus, COVID-19 (voorheen aangeduid als 2019-nCoV). Dit organisme behoort tot een familie van virussen, waaronder verkoudheid, evenals SARS- en MERS-virussen.

Eind januari werd vastgesteld dat meer dan 7.000 mensen door het virus waren besmet. Waarbij de WHO heeft aangegeven dat China, op dat moment, het zwaarst getroffen land was. Buiten China werd een kleiner aantal gevallen gemeld vanuit: Hong Kong, Macau, Japan, Korea, Vietnam, Singapore, Australië, Maleisië, Cambodja, Filippijnen, Thailand, Nepal, Sri Lanka, India, Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Finland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en de VAE. De ernst van 2019-nCoV werd onderzocht via de CDC (Centers for Disease Control and Prevention) en de WHO. Op 30 januari is de uitbraak uitgeroepen tot een noodsituatie voor de volksgezondheid.

Wat doen we voor onze klanten

Als professionele organisatie die zich inzet voor het beschermen van mensen, zullen we de ontwikkelingen nauwlettend volgen en onze klanten op de hoogte houden van de laatste updates via website, het klantenportaal myRentokil en via directe communicatie.

We zullen onze medewerkers en klanten voortdurend informatie verstrekken over wat u kunt doen om de potentiële risico's van virusoverdracht op locatie te verminderen. Wetenschappers over de hele wereld onderzoeken momenteel de overdraagbaarheid en ernst van COVID-19. Totdat we daar meer over weten is een continue goede hygiëne naleven het voornaamste dat we kunnen en moeten blijven doen. Hiervan is bewezen dat het effectief is tegen de verspreiding van virussen.

Zijn er aanpassingen in mijn dienstverleningen?

De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten is van het grootste belang voor ons en we zullen onze diensten niet aanbieden tenzij we er zeker van kunnen zijn dat dit veilig is.

Wat doen we voor onze medewerkers?

Om ervoor te zorgen dat we een weloverwogen en eenduidige informatiestroom bieden, hebben we een toegewijd centraal team opgezet om de wereldwijde situatie te volgen en een lokaal actieplan te handhaven. De eerste fase van dit plan bestaat uit het geven van instructies en richtlijnen voor de lokale markten, en ervoor zorgen dat alle collega's over de hele wereld geïnformeerd worden. Alle informatie wordt continue bijgewerkt en actueel gehouden om ervoor te zorgen dat onze mensen goed geïnformeerd zijn en onze klanten op de hoogte kunnen houden van nieuwe ontwikkelingen.

In elk land houden onze managementteams, Health & Safety verantwoordelijke, en HR-managers continu toezicht op de lokale overheidsrichtlijnen en aanbevelingen van de RIVM. 

In een land met actieve uitbraken voeren we risicobeoordelingen uit en implementeren we risicobeheersingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de blootstelling van collega's aan infectierisico's wordt beperkt, waardoor ze worden beschermd en ook klanten waarmee ze in contact komen. Denk hierbij aan: 

  • Beschikbaar stellen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)
  • De mogelijke invoering van reisverboden.
  • Mogelijke beperkingen of uitstel van bezoekers uit getroffen gebieden.
  • Collega's in quarantaine plaatsen die symptomen vertonen na reizen naar besmette gebieden of blootstelling aan besmette personen.

In landen met nul of een klein aantal geïsoleerde gevallen, blijven we routinematige werkzaamheden uitvoeren, volgens standaard veilige werkmethoden, waaronder:

  • Regelmatige, goede hygiëne, handen wassen met zeep en water en een handreinigingsgel op basis van alcohol toepassen - bijzonder belangrijk wanneer u reist of werkt in dichtbevolkte gebieden.
  • Gebruik van alle vormen van geschikte, onbeschadigde PBM, gespecificeerd en verstrekt voor de werkzaamheden die zij moeten verrichten.

Zorgen voor snijwonden en schaafwonden worden schoongehouden, behandeld en bedekt met waterdichte verbanden.

Volg ons voor de laatste informatie

Ambius specifieke informatie wordt verstrekt door middel van regelmatige updates van deze pagina waarin wij het advies van het RIVM zullen volgen. Controleer deze pagina opnieuw of maak er een bladwijzer van. Als alternatief kunt u op de hoogte blijven van landspecifieke richtlijnen en de huidige aanbevelingen van speciale websites van het RIVM.

Meer informatie en inspiratie

Het zit in ons DNA verweven dat we met het allergrootste respect voor mens en milieu onze bedrijfsprocessen hebben ingericht.

Heeft u nog vragen? We horen ze graag.

Lees meer over Ambius en de diensten die we aanbieden, van interieurbeplanting tot geurbeleving, groene wanden, mosontwerpen en kerstdecoraties.