Ambius case study

Lees onze case study over hoe wij innovatieve oplossingen kunnen bieden voor onze klanten.

Zwembad Duitsland

Vraag

Aquabad Oberhausen verzocht Ambius met een plan te komen voor haar nieuwe zwembad. Zij waren er van overtuigd dat zwemmen een echte tropische beleving krijgt wanneer de beplanting is afgestemd op het karakter van het bad. Groenbeleving geeft zoveel extra dimensie aan een zwembad.

Ambius Case Study

Oplossing

Om de juiste ‘groensfeer’ te kunnen creëren is het van belang om in een vroegtijdig stadium betrokken te zijn bij de bouw. Hierdoor kunnen eventueel noodzakelijke technische aanpassingen worden doorgevoerd. Wensen van opdrachtgever en architect zijn bepalend voor een eerste opzet van het beplantingsplan. Vroegtijdige bespreking hiervan kan achteraf kosten verminderen. De beplantingskeuze is afhankelijk van criteria als gewenste uitstraling van het bad, lichthoeveelheid, afstand tot het bassin, (spatwatergevoelig), budget en uiteraard de besproken wensen. Het beplantingsplan moet voldoen aan de gestelde eisen en moet evenwichtig zijn. Plantstructuren moeten een eenheid vormen.

Ambius Case Study

Inleving, driedimensionaal denken en uiteraard de planttechnische kennis zijn uitermate belangrijk om tot een aantrekkelijk plan te komen voor de opdrachtgever.

Resultaat

Inrichten van het bad doen we als laatste aannemer in de bouw. Grote bomen worden met een kleine wendbare kraan op hun plek gezet. Hierna worden de gecreëerde plantgroepen van onderbeplanting voorzien waardoor een natuurlijke opbouw ontstaat.

Ambius Case Study

Service

Van het grootste belang is de service die Ambius biedt om de beplanting van onderhoud te voorzien.

Ook hierin worden onze servicemensen vroegtijdig betrokken. Weten wat er staat en weten hoe de beplanting is aangebracht. Op deze kennis gebaseerd wordt een onderhoudsschema vastgesteld. Deze kennis zorgt ervoor dat vele duizenden bezoekers van Aquabad, mede door het goed verzorgde groen, een geweldige dag beleven.

0800-2600100

Interieurbeplanting

Afbeelding van interieurbeplanting

Goed onderhouden planten; aanschaf of in de huur

Stuur verse bloemen

Stuur verse bloemen | Ambius NL

Verse bloemen vanaf € 12,50 per boeket

Hoofdkantoor en steunpunten

Plantenbakken

Laat uw inspireren door ons assortiment plantenbakken.

Geur maskering

Verwijderen van vieze geuren voor eens en altijd.

Ambius